Een ander eiland van Kaapverdie dat onder Sal ligt is Boa Vista. Dit eiland is ongeveer 2 keer zo groot als Sal.

Bekijk hier de last minutes van Kaapverdie.

Paradijslijk Boa Vista Kaapverdië

Boa Vista, beautiful view, prachtig uitzicht en terecht. Dit eiland heeft deze naam volkomen terecht gekregen. Witte stranden, blauwe oceanen, woestijnachtige landschappen, Boa Vista heeft al deze prachtige uitzichten te bieden. Dit pareltje vind je aan de oostkant van de Kaapverdische eilanden, dus het dichtste bij het vaste land.

Portugese invloeden

Door de Portugezen die het eiland ontdekte is het gekoloniseerd, dat maakt dat Boa Vista een interessante mengeling van Afrikaanse en Portugese cultuur biedt. De hoofdstad van Boa Vista is Sal Rei. Dit grootste stadje heeft rond de 12.000 inwoners, de lokale bevolking trekt hier naartoe om boodschapjes te doen en er lekker uit te zijn. Op het grote stadsplein, Praça de Santa Isabel, worden allerlei markten gehouden waarbij je kennis maakt met het echt dagelijks leven van de bevolking. Maar uiteraard zijn de marktkooplui niet te beroerd om je als toerist een veelvoud van de normale prijzen te vragen.

Weer Boa Vista Kaapverdie

Het weer op Boa Vista is vergelijkbaar met het weer op Sal. Veel wind, veel zon en een aangename temperatuur zelfs in de winter. Op de Kaapverdische eilanden is het vrijwel altijd heerlijk weer. En met name in onze koude maanden een ideale vakantiebestemming om te overwinteren.

Weer Boa Vista Kaapverdie

Kerkelijke schoonheid

Op dit plein vindt je ook de meest bekende kerk van het eiland, de Igreja da Santa Isabel stamt uit de tijd van de Portugese overheersing en dankt daaraan haar typische beige en blauwe kleuren. Sal betekent zout en deze naam komt uit de tijd dat zoutwinning een belangrijke inkomstenbron voor het eiland was.

Populaire accomodaties Boa Vista

Zon, zee en strand

Het leuke aan eilanden is dat deze over het algemeen veel standen hebben, omringd door water ontkom je daar namelijk moeilijk aan. Daarom is het niet gek dat de meeste mensen Kaapverdië opzoeken vanwege de prachtige stranden en het blauwe water. Gelukkig heeft Boa Vista heel veel strand te bieden. Kilometers strand om lekker met blote voeten door het zand te wandelen met een prachtig uitzicht en de zon op je gezicht. Hoor je de golven al?
Strand Boa Vista

Verschillende stranden

Noord van de hoofdstad vind je rustigere stranden en helemaal in het zuiden van Boa Vista ligt het Praia de Santa Monica strand. Dit strand moet een van de mooiste van het eiland zijn en heeft ook nog eens de hoogste berg in de buurt. Een klim voorziet je van het meest bijzondere, mooie en spectaculaire uitzicht van en over het eiland.

Actieve vakantiegangers

Zonnen en wandelen is misschien niet voldoende voor je. Maar ook dan lig je op het strand van Boa Vista goed hoor. De oceaan is geliefd bij watersporters, zeilen, snorkelen, wind- of kitesurfen, het kan allemaal. Meerder plekken die watersportartikelen verhuren maken het overbodig om met je surfbord onder de arm het vliegtuig in te stappen.

Speciale en bijzondere momenten beleven

Heel bijzonder aan de eilanden is dat zij een broedplaats zijn voor grote zeeschildpadden. Boa Vista heeft zelfs een van de grootste plaatsen ter wereld. Zeeschildpadden hebben iets bijzonders. En van eind mei tot september komen deze bijzondere beesten eitjes leggen op de stranden. Met een gids is het mogelijk om dit te aanschouwen. De schildpadden komen s nachts het strand op om hun eitjes te leggen, een bijzondere belevenis bij maanlicht. Ga niet alleen op onderzoek uit, deze speciale beesten moeten beschermd worden, je wilt toch niet per ongeluk op een kuil met eitjes gaan staan!

Keep on rollin’

Naast de hoofdstad en standen is er nóg meer te vinden op dit fantastische eiland. Huur een auto en ga op onderzoek uit. Langs de westkust van het eiland kan je een roadtrip maken langs allerlei bijzondere plekken. Bijvoorbeeld een oase in een droog landschap, middenin een woestijn ligt opeens een groene strook gras met palmbomen. Of het oude dorpje Rabil waar ambachtslieden in kleine aardewerkfabrieken laten zien hoe zij handmatig vazen en potten van klei maken.

Droogje en natje

Achter Rabil begint de woestijn, de Déserto de Viana. Probeer dit landschap niet te trotseren met een Kia picanto want dat red je niet. Het beste tijdstip voor een bezoek is rondom zonsondergang. De woestijn bestaat een gebied van 150 vierkante meter vol zandduinen, heel af en toe kom je een verdwaalde struik tegen. Is de droogte niet jouw ding, in het zuiden liggen gelukkig de Ramsar Wetlands. Een moerasgebied dat dient als een grote broedplaats voor vogels. In het nabije dorpje Curral Velho staan ruïnes en oude huizen om een beeld te krijgen van hoe men vroeger leefde.

Wat niet?

Ja, wat heeft Boa Vista niet te bieden. Historie, een totale diversiteit van natuur, moeras en woestijn. Bijzondere dieren, watersport, wandelen en lekker luieren aan het strand. Meer dan genoeg redenen om dit bijzondere eiland te vereren met een bezoekje.