Warning: The magic method Merlin_Logger::__wakeup() must have public visibility in /customers/a/b/f/sal-kaapverdie.nl/httpd.www/wp-content/themes/valley/inc/merlin/includes/class-merlin-logger.php on line 194 Bezienswaardigheden - Sal Kaapverdie non stop genieten

Op Sal kun je verschillende zaken bezichtigen en ervaren. Daarom leggen Belangrijke bezienswaardigheden op Sal en de Kaapverdische eilanden. Wordt je nu enthousiast na het lezen. Kijk dan snel bij de last minutes Kaapverdie

Sal Kaapverdie bezienswaardigheden

Het eiland Sal heeft tal van leuke, interessante en betaalbare bezienswaardigheden. De eilanden liggen namelijk op een unieke plek in de zee, waardoor vele watersporten en natuur anders zijn dan op andere vakantieplekken in de wereld. Bekijk onze tips verder op deze pagina.

Shark bay op sal

Sal heeft een aantal unieke en mooie plekken die het bezoeken zeker waard zijn. Zoals Shark Bay een plek waar je letterlijk tussen de wilde haaien van de zee kunt staan. Het zijn dan uiteraard niet de grote, maar op deze plek kun je tot je knieën in het water gaan terwijl de zogenoemd Lemon Sharks rond je voeten zwemmen. Maak je geen zorgen deze zijn niet gevaarlijk. Het is een ervaring die u nog lang aan uw familie en vrienden zult vertellen. Zie hieronder een video van deze ervaring.  

Maar er is natuurlijk nog heel veel meer. Zo kunt u ook wildpadden bezichtigen bij Caretta Caretta. Soms kan dat via het strand, andere keren kunt u duiken met deze mooie dieren. Caretta Caretta is een plek waar ze vaak te zien zijn. Deels om hun eieren in het zand te leggen. U mag dan ook niet overal komen en mag de dieren ook niet storen. 

Zwemmen in een vulkaan

Het klinkt raar, maar ja op Sal kun je bij het plaatje Pedro de Luma zwemmen in een krater van een oude vulkaan. Deze is namelijk door de tijd gevuld met zoutwater. Door deze samenstelling is dit water extra rijk aan mineralen, wat een helpende werking schijnt te hebben op de huid. Ook kun je er lekker drijven, vergelijkbaar met de Dode zee in Isreal. 

De leukste stadjes van Sal

Diverse stadjes op Sal zijn de moeite waard. Denk aan Santa Maria, Palmeira, Espargos en Pedra de Luma. 

Santa Maria

Deze stad heeft een prachtig openbaar strand en een leuk uitgaansgebied. De mensen uit deze plaats halen hun inkomsten met name uit de visserij en inkomsten uit toerisme. De mensen zijn er vriendelijk en tonen je graag hun winkeltjes. Wanneer je vanuit de shuttle van het hotel afgezet wordt. Wordt je vaak aangesproken door een local Kaaperdiaan. Zij helpen je graag open, maar hebben wel ook een eigen agenda. Zo wordt je niet altijd afgezet bij de winkel waarom je vraagt, maar bij een winkel waar ze commissie krijgen. Zo werkt het nu eenmaal. Je kunt deze diensten ook vriendelijk afslaan, maar zolang je als herkenbare westerse rondloopt, zullen de mensen je proberen te helpen.

Palmeira

Een andere kustplaats is Palmeira, ook een plek met geweldige stranden en vriendelijke mensen. Je kunt hier heerlijk snorkelen, aan het strand liggen of 1 van de vele watersport activiteiten proberen. Denk aan waterskiën, varen met een yetskie of surfen. 

Espargos

De hoofdstad van Sal is Espargos, hier komt alles van Sal samen. Dit is tevens de stad waar de meeste inwoners wonen en waar de meeste handel gedreven wordt. De stad Espargos dankt zijn naam aan de locale asperges die er groeien.De stad Espargos is niet heel groot en in een aantal uren te bezichtigen. 

Pedra de luma

Een klein stadje aan de oostzijde van Sal. Ook hier vind je vele mooie gebieden om te snorkelen, zwemmen en dineren. In deze stad werd in het verleden veel zout verhandeld en geworven. Een van de weinige zaken die de mensen in Kaapverdie kunnen verhandelen.  Ook kun je hier in de buurt de lokale vulkaan beklimmen en bekijken. 

 

Wil je meer weten. Kijk dan op deze pagina