Ontdek authentiek Afrika op Santiago Kaapverdië

Kaapverdië is een perfecte vakantiebestemming, met haar gastvrije bevolking, prachtige stranden, een rijke historie en vele bezienswaardigheden. De eilandengroep Kaapverdië ligt ongeveer 100 kilometer van het Afrikaanse land Senegal daarmee behoort Kaapverdië tot het continent Afrika. Door de Portugese overheersing zijn er nog steeds veel Portugese invloeden zichtbaar op de eilanden. De cultuur op de Kaapverdische Eilanden is daarom divers en gemeleerd, met een enorm rijke historie.

Kijk hier voor last minute van Kaapverdie via Tui

Ontdek veelzijdig Santiago

Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië. Dit eiland heeft ontzettend veel te bieden, Witte stranden blauwe zee je prachtige rotsformaties en Leuke dorpjes daarnaast is er op het eiland veel mogelijk op het gebied van Watersport. dat maakt Santiago een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Het eiland Santiago leent zich perfect om zelfstandig met een backpack te ontdekken.

Populaire hotels op Santiago:

 

Weer Santiago Kaapverdie

Het weer op dit eiland is uitstekend te noemen. Ideaal voor ons Europeanen om onze eigen koude winters te ontsnappen. Want juist dan is het lekker weer in Kaapverdie, niet te heet en gemiddeld 24 graden. Wie wil daar nu niet overwinteren. In september is het het warmst, dan is het gemiddeld 29 graden en zien ze soms wel 35 graden op de thermometer. Deze temperatuur bereikt het eiland zo rond het middaguur. Daarna blijft het lang zwoel en warm tot het weer een klein beetje afkoelt door de wind en ondergaande zon.

Weer Santiago Kaapverdie

Vertroeteling in luxe resorts

Maar voor de reizigers die daar niet zo van houden biedt het ook vele andere mogelijkheden. Er zijn luxe resorts en hotels waarbij u alleen maar hoeft te genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft. Kaapverdië en de accommodaties staan bekend om de hoge standaards die zij nastreven als het gaat om luxe, service, kwaliteit en gastvrijheid.

 

Klein maar fijn

De hoofdstad van Santiago is Praia. Praia laat je kennis maken met het authentieke Afrika. Een klein dorpje Assomada is het centrale punt van het eiland waar iedere zaterdag een levendige markt gehouden wordt. Vanaf het hele eiland trekken inwoners naar deze markt om hun inkopen te doen, groente en fruit maar ook mooi stoffen, alles is er te koop. Een bezoek aan deze markt geeft een mooie indruk van het dagelijkse leven op het eiland.

Uit de hoogte

Praia ligt gedeeltelijk op een plateau en dit hoger gelegen gebied is tevens het centrum van de stad. Een prachtig stukje, vol gekleurde huizen en leuke accommodaties. Vanaf een van de terrassen is het mooi om te zien hoe het dagelijks leven in Praia er aan toe gaat, wandel door de staatjes en neem de sfeer in je op.

Reis zoals de locals

Een andere leuke manier om het leven van alledag mee te maken is reizen per aluguer. Dit is een minibus die het hele eiland over gaat en de meest gangbare manier van vervoer op het eiland. Voor een paar euro komt je waar je maar wilt. De rit zelf is al een hele beleving, een bus tot de nok vol met passagiers en hun spullen, het gaat er behoorlijk efficiënt aan toe.

Historie

De Portugezen hebben hun sporen nagelaten op de eilanden, deze zijn zichtbaar in de gebouwen en op straat. Door de rol die Kaapverdië kreeg in de slavenhandel zijn er meer verschillende culturele invloeden zichtbaar op de eilanden. Maar er zijn ook nog sporen van dit zwarte stuk uit de geschiedenis aanwezig. Cicade Velha is de oudste stad van de eilandengroep en de plek waar vroeger slaven werden verhandeld. Op ongeveer een uur reizen vanaf de hoofdstad zijn de historische straatjes, slavenpaal en het oude fort te vinden.