Wat te doen op Sal Kaapverdie? Nou dit dus:

Het prachtige Kaapverdië kan voor ieder type reiziger de perfecte bestemming zijn. DE eilanden van deze eilandengroep zijn divers en hebben daarom een uitgebreid aanbod vakantie typen. Kaapverdië heeft namelijk veel prachtige natuur, er kunnen veel verschillende sporten beoefend worden maar genieten van zon, zee en strand kan natuurlijk ook op een van de parelwitte stranden. Nu gaan we bekijken wat het eiland Sal allemaal te bieden heeft.

Voetjes in het zand en een drankje in de hand

Een bezoek aan Sal is niet compleet zonder een bezoek aan het prachtig witte zandstrand bij Santa Maria. Dit strand is razend populair onder strandliefhebbers omdat er genoeg plek is op het acht kilometer lange strand. Hier kan je ook prachtig snorkelen en de schildpaddenopvang bezoeken. De stranden zijn uiteraard ook gewoon de perfecte plek om echt helemaal tot rust te komen. Haal een lekkere cocktail in een van de vele strandtentjes en geniet van de muziek en het uitzicht.

Word jij al enthousiast? Kijk dan bij onze last minute acties.

Surfen in Kaapverdië

Kaapverdië is een echt surfland. In de maanden november tot juni waait er een heerlijk warme zeewind, waardoor Sal de ideale bestemming is voor (wind)surfers. De topdrukte op het water is met name in de maanden januari of februari. Als je nog niet zo ervaren bent maar wel de ambitie hebt dan zijn er ook meer dan genoeg plekken om les te nemen.

Duiken bij Olho Azul

Ook onder water is er van alles te beleven in Kaapverdië. Sal heeft bijvoorbeeld een aantal prachtige onderwatergrotten om je al duikend te ontdekken. Een geliefde grot is Olho Azul wat het blauwe oog betekent. Hier vindt je een helderblauw koraalrif, vijf kilometer ten noorden van Palmeira. Het is zelfs mogelijk om schildpadden en haaien tegen te komen. Vanuit Sal zijn er verschillende opties om de excursie naar Olho Azul te boeken.

Dobberen in de zoute zee

Sal betekent zout in het Portugees en dat komt uit de tijd dat het eiland een belangrijke bron van zout was voor de kolonisten. Bij Pedra Lume vind je een vulkanische krater gevuld met water en deze doet nu dienst als ‘zoute zee’. Daarmee is het een heerlijke spot om te dobberen en te relaxen. Dit water is zouter dan het water in de Dode Zee, dus je moet behoorlijk je best doen om kopje onder te gaan.

 

Ontdek het ruige Mars-landschap

Het zou zomaar kunnen dat je genoeg strand hebt gezien, dan heeft Sal gelukkig nog meer achter de hand. Pak een mountainbike en ontdek het prachtige landschap van Sal, je waant je waarschijnlijk op Mars. Bepaalde plekken op het eiland zijn verlaten en daardoor maakt het nog meer indruk. Bekijk hier meer bezienswaardigheden.

Een bezoek aan de Viveiro Botanische Tuinen

Middenin het droge en woestijnachtige landschap van Sal vind je in de Viveiro Botanische Tuinen een groene oase. Hier kan je heerlijk wandelen langs de palmbomen of geurige oleanders. De kleine kinderboerderij met ezeltjes, geiten, konijnen en eendjes maakt het geschikt als uitje voor de kleinere toeristjes. Meer dan genoeg te doen dus op Sal, niemand zal zich vervelen.