Warning: The magic method Merlin_Logger::__wakeup() must have public visibility in /customers/a/b/f/sal-kaapverdie.nl/httpd.www/wp-content/themes/valley/inc/merlin/includes/class-merlin-logger.php on line 194 Is Kaapverdie veilig? Jazeker, vooral met deze tips

Genieten van een veilig Kaapverdië

Vakanties zijn bedoeld om bij te komen van alle dagelijkse beslommeringen. Het laatste wat je tijdens een vakantie dan wil is om allerlei gedoe te hebben omdat je bestolen bent of erger. Alles over de veiligheid van Kaapverdië als vakantieland en tips voor een prettig verblijft zijn te vinden op deze pagina. We kunnen al verklappen dat Kaapverdie niet alleen een uitermate geschikt land is voor een heerlijke vakantie, het is ook nog eens een veilige plek of u nu een last minute heeft geboekt bij een resort of een rondreis maakt. Het reisadvies vanuit het ministerie van buitenlandse zaken kun je hier vinden.

Is reizen door Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is zeker geen onveilig land om naar af te reizen. Dus dat is geen argument om dit prachtige land niet te bezoeken. De grootste stad van Kaapverdië, Praia, is zelfs de op één na veiligste hoofdstad van Afrika. Kaapverdië is dus een veilig land zonder negatief reisadvies of onveilige gebieden, maar toeristen moeten nou eenmaal overal redelijk op hun hoede zijn. Eigenlijk niet eens alleen toeristen maar iedereen, jammer genoeg.

Is kaapverdie veilig voor vrouwen

Net als in Nederland is met normale waakzaamheid ook Kaapverdie veilig te bezoeken. Vooral in gezelschap en helemaal in de toeristische delen kun je lekker vakantie vieren zonder je zorgen te maken. Resorts zijn uitgebreid, voorzien van diverse veiligheidsmaatregelen en bewakers. Kaapverdie is te vergelijken met andere vakantielanden als Dominicaanse Republiek of Mexico. Ook dit zijn populaire vakantiebestemmingen, maar ook hier moet je wel even opletten waar en met wie je ergens naartoe gaat. Ga je voor een relax vakantie, dan is dit bij uitstek een heel fijn land om vakantie te vieren.

Nadelen aan het reizen in Kaapverdie?

Bij het reizen naar Kaapverdie, moet rekening gehouden worden met een aantal “nadelen”

  • In Kaapverdie kun je betalen met Euro’s en Dollars, maar moet je vaak wel wisselen naar de lokale munt de Kaapverdische Escudo. Dat gebeurt soms in je nadeel.
  • De eilanden liggen ver van de Afrikaanse kust en er is altijd en veel wind. Voor windsurfers een voordeel, niet iedereen vind dat fijn.
  • Het land is arm en dat zie je niet binnen de resorts, wel erbuiten. Op weg naar je hotel of resort ga je veel hutjes zien waar mensen wonen.
  • Criminaliteit, net als elk ander land is ook hier criminaliteit. Kijk daarom uit, waar je naartoe gaat en ga niet zomaar in de avond of nacht door de steden wandelen.

Toeristische industrie

Maar zoals in elk land zijn helaas ook in Kaapverdië zakkenrollers en oplichters te vinden. Toeristische plekken trekken deze beroepen ook aan. Met name in de meer toeristische gebieden zoals Praia en MIndelo zijn deze beroepscriminelen actief. Ook overdag komen er berovingen voor. Maar dit is in Kaapverdië niet meer of minder dan in iedere andere toeristische stad en daarmee zijn deze steden net zo veilig als Europese steden met veel bezoekers. Er is dus geen reden voor paniek.

Veiligheid in de hoofdstad van Kaapverdië, Praia

Op het eiland Santiago ligt de hoofdstad van het mooie en diverse Kaapverdië, Praia. Deze stad staat bekend als de minst veilige stad van het hele land hoewel het ook de op één na meest veilige hoofdstad van Afrika. In het toeristische gedeelte van deze stad is het overdag prima te doen, er is totaal geen reden om je onveilig te voelen. ‘s Nachts is het een beetje een ander verhaal en is het verstandig om per taxi te reizen. Vooral als vrouw is dat aan te raden. Hotelpersoneel en andere lokale bevolking zijn een prima bron voor goede betrouwbare adressen voor winkels of taxi’s. In Kaapverdie is het niet onveiliger dan bijvoorbeeld in Rotterdam of Amsterdam.

Tips voor een prettige vakantie in Kaapverdië

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om met een gerust hart op vakantie te gaan. Zo is het altijd handig om het noodnummer te kennen. In Kaapverdië is dat 132 voor de politie en 131 voor medische hulp of de brandweer. Voor een ambassade is er een bezoek aan Senegal nodig, Kaapverdië heeft geen Nederlandse ambassade. De Nederlandse overheid geeft reisadviezen af en voor vertrek of het boeken van een reis is het natuurlijk handig om dat deze adviezen te raadplegen.

Algemene tips

Er zijn apps te installeren op een mobiele telefoon om deze terug te kunnen vinden als de telefoon gestolen wordt. Dat is natuurlijk altijd handig om te doen. Een andere algemene tip is om niet alles mee te nemen op een uitje, cash is voldoende en een paspoort is veiliger in de kluis van een hotelkamer. Ook de pinpas is onmisbaar en als een portemonnee wordt gestolen is het het fijnste als er dan zo min mogelijk kwijt is. Kaapverdië staat bekend als een gastvrij en veilig land. Geniet daarom van tijdens een heerlijke rondreis of vakantie van al het moois wat het te bieden heeft.