De prachtige stad Santa Maria

De prachtige stad Santa Maria ligt op het paradijselijke eiland Sal. Dit is een van de Kaapverdische eilanden. Het is echt de ideale bestemming als je zin hebt in een vakantie naar een tropische bestemming. Hier kan je onder een palmboom genieten van een verse kokosnoot, je kan in zee zwemmen met citroenhaaien en de Kizomba dansen. Dit is een opzwepende dans waar de locals in deze plaats heel bedreven in zijn.

Wil je even lekker bijkomen op Sal, dan kan je dat doen op het witte zandstrand. Dit is maar liefst 8 kilometer lang. Zeker als je een rondreis maakt in Kaapverdië is Santa Maria het ideale eindpunt van je vakantie.

Topdeals voor Sal

Waar ligt Santa Maria

Het vissersstadje Santa Maria

Santa Maria is een vissersstad en de meest bekende plaats op het eiland Sal. Het is een heerlijke plaats om minimaal een paar dagen van je vakantie in Kaapverdië door te brengen. Je bevindt je hier tussen de lokale bewoners. Ook voor veel surfers is dit de ideale plek. Santa Maria is een prachtige stad met geplaveide straten. Overal staan palmbomen en de huisjes in pastelkleuren zorgen ervoor dat je een vrolijk gevoel krijgt. Je vindt in deze stad veel reggaebars, ijssalons en een markt waar verse groenten en fruit worden verkocht.

Heerlijk strand

Bezoek je tijdens je vakantie Santa Maria, dan zal je er al snel achter komen dat je hier de leukste strandtenten van de wereld vindt. Je kan hier heerlijk met je voeten in het zand zitten en ondertussen genieten van een cocktail en versgebakken brinhola’s. Dit zijn bananenkoekjes.

 

Op het strand heb je ook nog de gelegenheid om kennis te maken met de Kaapverdische keuken. Daarnaast is het bij de meeste strandtenten in Santa Maria ook in de avond goed toeven. Er wordt muziek gespeeld en hierop kan lekker gedanst worden.

 

De bars en restaurants in het centrum van de stad zijn meer authentiek. Hier spelen bijna iedere avond live artiesten. Er valt dus genoeg te kiezen als je er lekker op uit wilt gaan in Santa Maria. Je kan natuurlijk ook vroeg je bed in duiken en vroeg in de morgen gaan surfen.

Activiteiten

Santa Maria is een gezellige, levendige stad. Ook is er hier genoeg te doen en te beleven. Behalve een groot aantal mogelijkheden voor watersport kan je hier ook deelnemen aan een Quad Safari. Zo ontdek je de ruige woestijn op het eiland.

 

Een quad, kaart en de lunch worden voor je verzorgd. Jij hoeft zelf alleen nog een leuke route uit te stippelen. Je kan ervoor kiezen om de beroemde Pedro de Lume zoutmijn te bezoeken en vervolgens heerlijk even afkoelen en drijven in het zoute water.

 

Je kan een dagdeel of een hele dag genieten van het water door een boottocht te maken. Op een zeilboot vaar je langs de kust van het eiland onder het genot van een hapje en een drankje. Met een beetje geluk zie je een walvis of dolfijnen en schildpadden.

Accommodaties

Op het eiland Sal vind je de meeste accommodaties uiteraard in Santa Maria. Zodra je hier de deur uitstapt sta je meteen in het centrum van deze gezellige vissersstad. Omdat het strand op loopafstand ligt hoef je niet ver te reizen om even lekker in het zand te gaan liggen. Het grote voordeel van logeren in een boetiekhotel in Santa Maria is dat je alle aandacht krijgt van je gastheer en je gastvrouw. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan het steunen van de lokale economie een aan fair-travel reizen.

Vervoer in Santa Maria

Vanuit de luchthavens in Europa zijn er wekelijks meerdere vluchten naar het Kaapbverdisch gebied. Ben je eenmaal op een van de eilanden geland, dan kan je vaak doorreizen met een binnenlandse vlucht. Vanaf het vliegveld in Santa Maria kost een taxirit je ongeveer 15 euro. In de stad zelf kan je met de taxi reizen voor slechts enkele euro’s. Maar omdat Santa Maria maar een klein stadje is kan je deze ook makkelijk per fiets of te voet ontdekken.

De omgeving

Het eiland Sal is een van de oudste Kaapverdische eilanden. In de loop van de tijd zijn de vulkanen in dit gebied afgevlakt. Dit zorgt ervoor dat het binnenland nu woestijnachtig is. Je vindt hier weinig vegetatie en kale maanlandschappen. Toch is dit aan de kust niet te merken. Door de mooie parelwitte zandstranden, het zeewater wat turquoise is van kleur en de vele palmbomen zal je het het gevoel ervaren dat je in een exotisch oord terecht gekomen bent.

Tips voor je bezoek aan Santa Maria

Ga je op vakantie naar de Kaapverdische eilanden, dan wil je daar natuurlijk de tijd van je leven hebben. Je gaat op zoek naar de beste restaurants, de bezienswaardigheden en natuurlijk wil je weten welke hotspots je zeker niet over moet slaan.

 

Tijdens je verblijf in Santa Maria is het zeker de moeite waard om de Brazilian Beachbar een bezoek te brengen. Er worden door de eigenaars heerlijke caipirinha’s geserveerd, zowel met als zonder alcohol.

 

Het publiek wat hier komt zijn zowel reizigers als lokale inwoners. Je kan aan een van de vrolijk gekleurde tafeltjes gaan zitten en met je voeten in het zand genieten van de heerlijke drankjes en de gezellige sfeer.

 

Ben je in Santa Maria, bezoek dan ook eens de havenstad Palmeira. Hier is het een komen en gaan van ferry’s en veerboten. Ook is er veel leven op straat in deze gezellige stad. Vissers fileren hier hun verse vis, de lokale bevolking speelt het spel Ouril en kinderen spelen langs het water.

 

Bezoek je de westkust van het eiland Sal, dan kan je hier een bezoek brengen aan de grotten van Buracona. Omdat er van een van deze grotten het plafond is ingestort, kan de zon hier naar binnen schijnen. Dit zorgt voor een fonkelende, blauwe gloed die ook wel Blue Eye genoemd wordt.

 

Om te eten kan je in Santa Maria terecht bij een aantal goede restaurants. Hou je van sfeervol dineren in een romantische tuin, breng dan eens een bezoek aan het Franse restaurant Le Prive. Hou je meer van sushi, eet dan eens bij Sabores i LIvros.