Warning: The magic method Merlin_Logger::__wakeup() must have public visibility in /customers/a/b/f/sal-kaapverdie.nl/httpd.www/wp-content/themes/valley/inc/merlin/includes/class-merlin-logger.php on line 194 Visum Kaapverdie! Dit moet je weten als je Kaapverdie gaat bezoeken.

Ga je binnenkort naar Kaapverdie of overweeg je erheen te gaan? Lees dan hier hoe het zit met het visum voor alle eilanden zoals Sal.

Een visum voor Kaapverdië?

Als je dan eindelijk je welverdiende vakantie hebt geboekt en de vertrek datum steeds dichterbij komt, de vakantiekriebels toenemen en de koffer bijna gepakt is, zijn er een aantal zaken die handig zijn om van te voren geregeld te hebben. Een visum bijvoorbeeld, het is best praktisch om het land in te mogen waar je van plan bent van je vakantie te genieten, toch? In de meeste gevallen zullen toeristen het visum kopen op de luchthaven. Dit kost ongeveer 25 euro per volwassene en dit kun je via een creditcard, de lokale valuta of euro’s betalen.

Zoek je nog een vakantie deal voor Kaapverdie? Kijk dan hier bij onze aanbiedingen.

Is voor Kaapverdië een visum nodig?

Wij hebben hier alles op een rijtje gezet met betrekking tot visa en Kaapverdië. Lees het even door en je weet in ieder geval zeker dat je dit prachtige, idyllische vakantieoord binnen kan treden. Voor de meeste landen buiten Europa heb je als toerist een visum nodig om het land binnen te komen. Een visum geeft aan dat je toestemming hebt om het land in te mogen, dat je aan de voorwaarden voldoet die het land stelt aan hun bezoekers. Vaak hanteren landen verschillende soorten visa, zoals een toeristen- of een verblijfsvisum. De eisen waaraan je als bezoeker moet voldoen zijn afhankelijk van het type visum.

Lekker de toerist uithangen met je toeristenvisum

Met ingang van 1 januari 2019 is het voor toeristen die reizen met een paspoort uit een land van de Europese Unie mogelijk om zonder visum Kaapverdië binnen te komen. Dit geldt alleen voor reizen die korter zijn dan 30 dagen. Bij een verblijf langer dan 30 dagen is een toeristenvisum wel vereist. Als reiziger van Kaapverdische origine heb je nooit een visum nodig, ook als je nationaliteit op het moment van reizen anders is. Dat geldt ook voor de kinderen en partners van deze bezoekers.

Voorwaarden voor een visum

Om het prachtige Kaapverdië te mogen betreden moet je als bezoeker aan de volgende voorwaarden voldoen.

Geldigheid paspoort

Allereerst is het een vereiste dat het paspoort waarmee je reist nog minstens 6 maanden geldig is. Let dus goed op bij het boeken of je paspoort aan die eis voldoet op het moment van reizen. Dit geldt voor het moment van binnenkomst, dus 6 maanden nadat je opstijgt moet het paspoort nog geldig zijn. Is dit niet het geval wacht dan niet te lang met het aanvragen van een nieuw paspoort.

Juiste gegevens

Bij het aanvragen van het visum moeten de gegevens exact die van het paspoort zijn. Let dus op met roepnamen en doopnamen. Gebruik bij de aanvraag alleen officiële namen. Ook in verband met huwelijk is het handig om even goed op te letten. Als het paspoort nog een oude naam aangeeft gebruik die dan.

En hoe krijg je dan een visum?

Gezien alles wat Kaapverdië te bieden heeft, het is de ideale vakantiebestemming is het niet heel raar als jouw reis langer dan 30 dagen duurt hoor. Maar in dat geval heb je dus een toeristenvisum nodig. Gelukkig is het aanvragen van dit visum geen hogere wiskunde, er zijn drie verschillende manieren om een visum voor Kaapverdië aan te vragen.

Consulaat of ambassade

In België vindt je de Kaapverdische ambassade en in Nederland het consulaat. Hier kan je een visum aanvragen voor ongeveer 45 euro exclusief extra kosten zoals verzending. Een visum voor kinderen tot 12 jaar is gratis. Houd er rekening mee dat bij deze manier van aanvragen een bewijs van terugvlucht gevraagd wordt. Ook moet je een bewijs van reservering van het verblijf mee zenden of een referentie en een pasfoto.

Online

Wat kan er niet online? Een visum aanvragen in ieder geval wel. Er zijn bureaus die aanvragen voor visa regelen. De kosten vallen dan wel wat hoger uit, hierbij moet je rekening houden met ongeveer 75 euro. Over online gesproken. Reizigers naar Kaapverdië moeten zich vooraf registreren via een online platform. Vliegtuigpassagiers moeten meestal een beveiligingstoeslag betalen.

In Kaapverdië

Ben je al lang blij dat je er überhaupt aan gedacht hebt om je paspoort mee te nemen maar mist het visum? Niet getreurd, op het internationale vliegveld, zoals Sal, Boavista, Santiago of Sao Vicente, kan je er alsnog een krijgen. Dit is trouwens ook nog eens de meest goedkope optie. Ze nemen gewoon Euro’s aan of betaling met een creditcard dus lokale valuta zijn niet eens nodig. Alleen een beetje geduld in de rij voor het loket. Vervolgens passeer je de douane met visum en kan het relaxen echt beginnen.

Nooit meer naar huis

Wie roept dat nou niet op vakantie? Nooit meer naar huis! Tijdens het verblijf is het gelukkig mogelijk een visum te verlengen. Dit moet wel voordat het daadwerkelijk verlopen is. Het verlengen van een visum doe je bij een kantoor van de Direcção de Emigração e Fronteiras, of op een kantoor van de politie. Hiervoor heb je een visum, pasfoto en bewijs van verblijf nodig. In geval van een lang verblijf is het nodig om een werk-, huur of koopcontract te kunnen laten zien. Overschrijding van de verblijfsduur wordt bestraft met een boete. Over een paar dagen doen ze over het algemeen niet moeilijk, maar een grove overschrijding kan worden bestraft met een boete van een paar honderden euro’s.