Doorlopende reisverzekering vergelijken?

De juiste reisverzekering is de verzekering die past bij jouw situatie. Onderstaande vergelijker geeft je snel de beste prijzen voor doorlopende reisverzekeringen.

Kies de reisverzekering die bij jou past!

Ga je op vakantie naar de Kaapverdische eilanden om te genieten van de vele zondagen en de parelwitte stranden? Ga naar Sal, Boa Vista en geniet van al het moois dat de eilanden te bieden hebben. Dan wil je natuurlijk wel met een goed gevoel op vakantie kunnen. Dan is het handig om alvast te kijken naar reisverzekeringen. Niet het leukste gedeelte van de vakantie, maar na het afsluiten van je verzekering kun je met een gerust hart op vakantie. Sluit je verzekering af en droom maar lekker weg! 

Soorten reisverzekeringen

Bij het kiezen van een reisverzekering is het handig om vooraf te weten welke soorten reisverzekeringen er allemaal zijn en wat de verschillen zijn. Welke reisverzekering het beste bij jou past, bepaal je zelf. Ga na hoe lang je op vakantie wilt dit jaar en kies dan de voordeligste reisverzekering voor jou. De bekendste reisverzekeringen zijn de kortlopende reisverzekering en de langlopende reisverzekering, maar je hebt nog veel meer soorten verzekeringen. Zo heb je bijvoorbeeld de globetrotter reisverzekering, die zeer geschikt is als je als student in het buitenland wil studeren of werken. Ook heb je reisverzekeringen voor groepen.

Ga voor een kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering is geschikt als je niet veel dagen op vakantie gaat. Meestal kan een kortlopende reisverzekering al uit als je minder dan 21 dagen op vakantie gaat. Je sluit de verzekering af op het moment dat je op reis gaat en de verzekering loopt tot en met het einde van je reis. Een kortlopende reisverzekering is erg makkelijk af te sluiten en kan zelfs nog vlak voor je op reis gaat. Dus als je twijfelt dan is het fijn om te weten dat het altijd nog mogelijk is om de verzekering af te sluiten. Je kunt de verzekering zowel telefonisch als online aanvragen.

Of kies een langlopende reisverzekering

Ben je een echte reiziger en ga je vaak op vakantie? Dan is een langlopende reisverzekering erg geschikt voor jou. De langlopende reisverzekering is voordeliger dan de kortlopende reisverzekering als je langer dan 21 dagen per jaar op vakantie bent. Met een doorlopende reisverzekering weet je altijd dat je verzekerd bent en hoef je je hier niet meer druk om te maken vlak voor je op vakantie gaat. Ook spontane weekendjes weg kunnen dan zonder moeite geboekt worden. Als je veel op reis bent voor zaken dan is een langlopende reisverzekering ook uitermate geschikt. Wat een reisverzekering standaard dekt, verschilt per aanbieder. Dus zorg altijd dat je goed oplet wat wel en niet verzekerd is, zodat je niet voor onverwachte kosten en problemen komt te staan.

Voor- en nadelen van de reisverzekeringen

Een langlopende reisverzekering is dus voordelig als je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat en een langlopende reisverzekering als je langer weggaat. Daarnaast is het voordeel van een kortlopende reisverzekering dat de verzekering automatisch afloopt. Daarnaast betaal je alleen voor de dagen dat je ook echt op vakantie bent én kun je de verzekering helemaal op maat maken voor jouw vakantie. Een langlopende reisverzekering geeft als zekerheid dat je altijd verzekerd bent, ook als je spontaan besluit om een weekendje weg te gaan. Je regelt je verzekering meteen en betaalt alleen eenmalig afsluitkosten. Verder is deze verzekering ook tussentijds aan te passen. Bepaal dus voor jezelf wat voor jou belangrijk is bij het afsluiten van een reisverzekering.

De juiste dekking van je reisverzekering

De basisdekking is van veel reisverzekeringen hetzelfde, maar het blijft belangrijk om hier goed op te letten. Je bent meestal wel verzekerd voor onverwachte gebeurtenissen als ongevallen, diefstal of het kwijtraken van spullen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan zomaar gebeuren dat je mooie, dure zonnebril tijdens een boottocht in het water valt en naar de bodem zakt. Ook schade, diefstal of verlies van je bagage zit meestal in de basisdekking van iedere verzekering, zowel in een kortlopende als langlopende reisverzekering. Ook vervangend vervoer, hulpverlening en geneeskundige kosten zitten er vaak bij in. Verder is het altijd nog mogelijk om een aanvullende dekking te nemen.

Reisverzekeringen vergelijken

Wat je wensen voor een reisverzekering ook zijn, er zit altijd een geschikte verzekering bij voor jou! welke reisverzekering je ook kiest, je gaat altijd net iets ontspannener op vakantie. Sluit je verzekering af bij een reisbureau, op de website van een reisorganisatie, via een financieel adviseur of online bij een verzekeraar. Je geeft aan welke dingen jij belangrijk vindt om voor verzekerd te zijn, zoals bijvoorbeeld schade of diefstal en je geeft aan hoe lang je op vakantie gaat. Op basis daarvan zal er een aantal opties naar voren komen en kun jij de meest voordelige kiezen. Op die manier bespaar je nog wat kosten en kun je weer wat meer uitgeven op je vakantie. Sluit je reisverzekering vandaag nog af, zodat je ontspannen op vakantie gaat en kunt genieten van al het moois dat de Kaapverdische eilanden te bieden heeft!