Is er corona op Kaapverdie?

Geupdate op 19-09-2023

De coronamaatregelen zijn ook in Kaapverdie opgeheven!

Het antwoord daarop is Ja. Zoals overal in de wereld is er zijn er ook Corona gevallen in Kaapverdië, hoewel dit nog maar beperkt is. Het huidige advies van het ministerie van buitenlandse zaken is geel. Wil je naar dit land dan zul je bewijs van vaccinatie mee moeten nemen of een negatieve test die 72 uur geleden is afgenomen. Kinderen onder de 7 jaar hoeven geen testen te doen en hebben ook geen vaccinatie bewijs nodig.

Corona regels op Kaapverdië (zijn niet meer van toepassing)

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Blijf in je hotel of verblijf als je ziek wordt
  • Laat je testen als je klachten krijgt
  • Diverse horeca gelegenheden sluiten rond middernacht

Ook zijn de vacinaties op Kaapverdie inmiddels flink op gang gekomen. Op deze website zijn de actuele corona meldingen te zien van de afgelopen tijd. Vergeleken met Europa zijn de meldingen hier laag. Ook wanneer je kijkt naar het aantal inwoners t.o.v. positieve gevallen.

Veilig op vakantie naar Kaapverdie

Een vakantie op kaapverdie kunt u veilig boeken wanneer u dit via een reisbureau doet en met een goede doorlopende reisverzekering. Een reisorganisatie houdt op uurbasis de situatie voor u in de gaten en u kunt hier contact mee opnemen, indien u vragen heeft. Ook zal een reisorganisatie zoals Tui u helpen om veilig thuis te komen. De prijzen liggen op dit moment nog gelijk aan de prijzen voor corona, de verwachting is wel dat de prijzen later gaan stijgen zodra reisbeperkingen verder worden versoepeld.

Kijk hier voor actuele aanbiedingen.

vakantie annuleren door Corona?

Wanneer u een vakantie annuleert kunt u zich het beste laten adviseren door uw verzekeringsmaatschappij of reisorganisatie. In sommige gevallen worden met geldige redenen reissommen vergoed of deels vergoed. Hiervoor is vaak wel een code rood nodig van het ministerie van buitenlandse zaken. Ook een reisverzekering kijkt naar dit soort adviezen. Annuleert u zonder een negatief reisadvies. Dan kan het zijn dat de verzekering niet of maar deels uitkeert.

Een goede doorlopende reisverzekering afsluiten doet u hier.