Warning: The magic method Merlin_Logger::__wakeup() must have public visibility in /customers/a/b/f/sal-kaapverdie.nl/httpd.www/wp-content/themes/valley/inc/merlin/includes/class-merlin-logger.php on line 194 Tijdverschil in kaapverdie? Bekijk alles over Sal en de andere eilanden

Wat is het tijdsverschil op Sal Kaapverdie en Nederland ?

Ja er is tijdsverschil tussen de Nederlandse tijd en die in Kaapverdie en specifiek het eiland van Sal. De oorzaak van het kleine tijdverschil is de ligging van dit land. Omdat dit land westelijker ligt dan Nederland moeten Nederlandse toeristen hun horloge terugdraaien. Waar liggen de Kaapverdische eilanden? Voor de Afrikaanse kust. Waar? Ter hoogte van Senegal. Kijk op de wereldkaart. Dan zie je dat Kaapverdië vrij horizontaal onder Europa ligt. Wie op weg gaat naar dit land vliegt vrijwel horizontaal naar beneden. Zo ontstaat het kleine tijdverschil. Meer weten over Kaapverdie? Kijk hier voor informatie over het weer, inentingen of vliegtijd.

Tijdverschil in de zomertijd en in de wintertijd

Nederland en Kaapverdië niet onder dezelfde in dezelfde tijdzone. Nederland valt onder UIC 2+. Kaapverdië valt onder UTC -1. Daarom hebben de beide landen in onze zomertijd een tijdsverschil van 3 uur.  Het is er dan 3 uur vroeger dan in Nederland. In onze wintertijd is het tijdsverschil kleiner. Er is dan een tijdverschil van 2 uur. Het is er dan 2 uur vroeger dan in Nederland. Wanneer is het in Nederland zomertijd? Het is in ons land zomertijd tussen de laatste zondag van maart en de laatste zondag van oktober.

Is er tijdverschil op de Kaapverdische eilanden?

De Kaapverdische eilanden liggen op 30 tot 220 kilometer van elkaar. Daarom is er op deze eilanden geen tijdverschil. Ook wordt op deze eilanden de klok niet verzet. Waarom is er geen zomertijd en wintertijd? Vanwege het feit dat het land vrij dicht tegen de evenaar ligt. Daardoor is de lengte van de dag tijdens de zomer en de winter vrijwel gelijk. De zomer heeft nog wel het voordeel dat je dan iets langer van de zon en de hogere temperaturen kunt genieten.

De gunstige ligging van Kaapverdië

Waarom kiezen voor Kaapverdië als vakantiebestemming? Wil je genieten van tropische temperaturen. Je vliegt in slechts 6 uur naar Kaapverdië. Ook is de zonzekerheid van de Kaapverdische eilanden veel groter dan die van de Canarische eilanden. Bovendien is het er, vooral in de winter, veel warmer. Het kleine tijdverschil tussen Nederland en Kaapverdië heeft als voordeel dat je tijdens je vakantie geen last hebt van een jetlag. Hoogstwaarschijnlijk word je wel iets vroeger wakker. Je start dus wat vroeger met je dag. Dat vind je ongetwijfeld niet erg.